Donatie formulier

Bedrag

Ervaart u problemen met het donatieformulier of heeft u een vraag? Mail ons: info@i-step-up.com

Informatie over het doneren aan iSTEPup

Donateur worden
Als donateur van stichting iSTEPup kunt u kiezen om het werk van iSTEPup eenmalig of periodiek te steunen. Daarnaast kunt u kiezen om iSTEPup in het algemeen te steunen, of om donateur te worden van een specifieke student (maak uw keuze onder ‘project’). iSTEPup heeft een voorkeur voor periodieke donaties aangezien iSTEPup een duurzame bijdrage probeert te leveren in de vorm van de betaling van collegegeld gedurende meerdere jaren.

Belastingvoordeel
Stichting iSTEPup is (met terugwerkende kracht) vanaf 21 februari 2018 (datum oprichting) aangemerkt als ANBI. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Onze doelstelling is zelfs om meer dan 95% aan het goede doel te doneren.

De erkenning van iSTEPup als ANBI heeft voor u (als donateur of als bedrijf) voordelen. Donateurs van een ANBI mogen namelijk hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Wilt u hier meer over weten inclusief de voorwaarden, klik dan hier.

Belastingvoordeel bij periodieke giften
Uw gehele gift is van de belasting aftrekbaar indien u gedurende 5 jaren periodiek schenkt met een minimum van €50,-/jaar en we dit vastleggen in een eenvoudige schriftelijke overeenkomst [mail onze penningmeester Nick Blok: treasurer@i-step-up.com]. Dit is met name interessant omdat er geen drempel en geen maximumbedrag geldt voor periodieke giften.

Zie ook het artikel van de consumentenbond dat het uitvoerig uitlegt: klik hier. Daarnaast vindt u ook de uitleg terug op de website van ANBI: klik hier.

Donatie stopzetten? Stuur een mail naar treasurer@i-step-up.com.